بررسی بازی Gotham Knights


بدون شک بازی‌های سری بتمن ساخته شده توسط استودیو محبوب Rocksteady، یکی از تحسین شده ترین آثاری است که با الهام گرفتن از شخصیت بتمن و دنیای گاتهم در دنیای بازی‌های ویدیوئی عرضه شده. بعد از عرضه Arkham Knight و پایان سه‌گانه آرکام، استودیوی راکستدی ترجیح داد که به سراغ ماجراجویی‌های دیگری رفته و با این سری خداحافظی کند. در این بین دیگر خبری از ساخت بازی بتمن نبود و دو سال قبل مشخص شد که بازی جدیدی در دنیای گاتهم با نام Gotham Knights در حال ساخت است اما بتمن در این بازی نقشی ندارد. در کنار آن نیز مشخص شد که این بازی توسط شعبه مونترال برادران وارنر ساخته می‌شود، تیمی که تجربه ساخت Batman: Arkham Origins را در کارنامه داشته و گیمر‌ها نیز چندان دل خوشی از آن ندارند. بدین ترتیب انتظار زیادی از Gotham Knights وجود نداشت. اکثر گیمرها منتظر بودند تا فرمول ساخت Arkham Knight به بهترین شکل بازسازی شده و در بخش‌های مختلف نیز شاهد بهبود‌های مختلف بازی باشیم اما آیا واقعا Gotham Knights می‌تواند اثری قابل توجه باشد؟

در ابتدا باید گفت که از لحاظ داستانی Gotham Knights جزیی از دنیای آرکام محسوب نمی‌شود. داستان با مرگ بروس وین یا همان بتمن آغاز می‌شود. او در مبارزه‌ای به شدت زخمی شده و در نهایت نیز جان خود را از دست می‌دهد. گاتهام حالا شوالیه عدالت‌خواه خود را از دست داده و شهر در دست خلافکاران به سمت نابودی هدایت می‌شود. در این حال به نظر می‌رسد که بتمن در سال‌های آخر زندگی خود با آموزش دادن چند قهرمان دیگر، پیش‌‌بینی کرده بود که نمی‌تواند برای همیشه فرشته نجات گاتهام باشد. در داستان Gotham Knights شاهد حضور چهار قهرمان یعنی Batgirl، Nightwing، Red Hood و Robin خواهیم بود. بتمن در روز‌های پایانی زندگی خود و دور از چشم این چهار قهرمان مشغول به بازرسی یک پرونده بود. بعد از مرگ بروس وین، قهرمانان داستان با پرونده پایانی بتمن مواجه شده و تلاش می‌کنند تا این پرونده را به سرانجام برسانند. تحقیقات در نهایت باعث می‌شود تا قهرمانان داستان با Court of Owls مواجه شوند. سازمانی مخوف و قدرتمند که چند قرن به فساد و تبهکاری در شهر گاتهام کمک کرده است. می‌توان گفت که داستان و روایت آن، بدون شک یکی از معدود نقاط قوت بازی Gotham Knights است. در حالی که شاید Court of Owls یکی از بخش‌های داستانی جدید در دنیای بتمن است اما بازی به خوبی توانسته از آن برای روایت بهتر استفاده کند. البته این سازمان تنها چیزی نیست که گیمر با آن در طول بازی مواجه می‌شود، بلکه شخصیت‌هایی مثل هارلی کوئین، پنگوئن و League of Shadows نیز در این اثر حضور دارند.

از روز ابتدایی معرفی Gotham Knights، این بازی به شدت با سری آرکام مقایسه می‌شد. ویدیو‌های منتشر شده نشان می‌داد که هسته اصلی گیم‌پلی بسیار نزدیک به چیزی است که راکستدی در سه‌گانه آرکام از آن استفاده کرده بود. حالا بعد از عرضه بازی می‌توانیم راحت‌تر در این مورد نظر بدهیم. گیم‌پلی سری آرکام، به نرمی، روان بودن و حفظ سرعت در حین مبارزه تن به تن معروف بود. چیزی که Gotham Knights به نظر هیچ بویی از آن نبرده است. مبارزات در بازی بسیار کند و خسته کننده دنبال می‌شود. در سری آرکام گیمر می‌توانست به خوبی حتی با بیش از بیست نفر به شکل همزمان مبارزه کرده و در این میان از قدرت‌های متفاوت مثل سلاح راه دور و یا … استفاده کند. در Gotham Knights مبارزات به حدی کند دنبال می‌شوند که گیمر همیشه به فکر راهی برای فرار از مبارزات است. جا خالی دادن در بازی می‌تواند به کلی ریتم مبارزه را از دست گیمر خارج کرده و در نهایت مبارزه را دشوار کند. تمام شخصیت‌های حاضر در بازی در بخش خاصی، قدرت بیشتری دارند. برای مثال رابین در مخفی‌کاری بسیار بهتر عمل می‌کند و نایت‌وینگ در جا خالی دادن بسیار ماهر است. هر کدام از شخصیت‌ها نیز دارای قابلیت‌های مخصوصی هستند که با بازی کردن و افزایش سطح، گیمر می‌تواند به آنها دسترسی پیدا کند. گرچه به نظر هیچ کدام از شخصیت‌ها در نهایت تفاوت خاصی را در مبارزات ایجاد نمی‌کنند. مبارزات حتی بعد از رسیدن به سطوح بالا نیز می‌تواند خسته کننده و کند باشد. باس فایت‌های مختلف نیز نمی‌تواند چندان به ایجاد هیجان در بازی کمک کرده و به نوعی کاملا تکراری به نظر می‌رسند.

بازی Gotham Knights در دید کلی یک بازی جهان باز دیگر است که این روز‌ها به وفور در بازار حضور دارند. نقشه‌ای نسبتا بزرگ، مراحل جانبی تکراری، هدر دادن زمان زیاد برای جا به جایی در نقشه و در نهایت عدم حس زنده بودن دنیای بازی از ویژگی‌های اصلی اینگونه آثار هستند. Gotham Knights تمامی این خصوصیات را پوشش می‌دهد. مراحل جانبی در نظر گرفته شده برای بازی به سرعت تکراری می‌شوند. اگر Arkham Knight یا حتی دو نسخه اولیه سری آرکام را به یاد داشته باشید، حرکت در نقشه و رسیدن به نقطه مد نظر همیشه یکی از لذت‌های بازی به شمار می‌رفت. در Gotham Knights حرکت در شهر چندان خوشایند نیست. حرکت از پشت بام به پشت بام به شکل عجیبی کند به نظر می‌رسد. برای حرکت در خیابان‌ها نیز حالا بت‌موبیل با Batcycle جایگزین شده است. وسلیه نقلیه‌ای که از نظر اندازه فیزیکی بسیار کوچکتر‌از بت‌موبیل بوده اما رانندگی آن همانند یک تانک سنگین است. دوربین در نظر گرفته شده برای استفاده از Batcycle نیز یکی دیگر از مشکلات استفاده از این وسیله نقلیه است. یکی از نکات مثبت Gotham Knights در بخش گیم‌پلی، امکان تجربه قسمت داستانی به شکل co-op خواهد بود. بدین شکل که دوستان شما بدون در نظر داشتن مراحل داستانی می‌توانند به بازی اضافه شده و کنترل یکی دیگر از شخصیت‌ها را بر عهده بگیرند. گرچه کات‌سین‌ها همیشه بر اساس شخصیت میزبان نمایش داده خواهند شد.

استودیوی راکستدی با عرضه Arkham Knight نشان داد که دنیای بتمن و شهر گاتهام می‌تواند چه قدر زیبا، پر از جزئیات و هرج و مرج باشد. دنیایی که نه تنها پرواز در بالای آن زیبا به نظر می‌رسید بلکه خیابان‌ها نیز از لحاظ بصری حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند. بدون شک شهر گاتهام در Arkham Knight نزدیک‌ترین الهام گیری از کامیک‌ها به نظر می‌رسید. در این بین نیز کنسول‌های نسل جدید عرضه شده و انتظارات از Gotham Knights بسیار بالا بود. انتظاری که حالا به نظر می‌رسد چندان به حقیقت تبدیل نشده. شهر گاتهام شباهت زیادی به آنچه در آرکام مشاهده کرده بودیم، ندارد. ساختاری کاملا شبیه به بازی‌های جهان باز امروزی در این اثر پیاده سازی شده و دیگر آن حس عجیب حضور گاتهام به گیمر انتقال داده نمی‌شود. به صورت کلی بافت‌ها، وضوح تصویر و مدل‌ها سازی شخصیت‌ها به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کردند. گرچه به نظر می‌رسد که پیشرفت Gotham Knights در بخش گرافیکی به همین چند مورد خلاصه می‌شود. بازی در بخش هنری شباهت خاصی به دنیای گاتهام ندارد. جدا شدن از چشم‌اندازی که در سری آرکام از گرافیک هنری به وجود آمده بود یکی از بزرگترین شکست‌های Gotham Knights به شمار می‌رود. در بخش فنی نیز باید گفت که این بازی قطعا همه گیمرها را ناامید خواهد کرد. این اثر در ابتدا قرار بود برای کنسول‌های PS4 و Xbox One نیز عرضه شود. چند ماه قبل مشخص شد که نسخه‌های نسل قبلی دیگر در حال ساخت نیستند و تنها شاهد عرضه آن روی کنسول‌های نسل جدید و کامپیوتر‌های شخصی خواهیم بود. این خبر باعث شد که بسیاری از گیمر‌ها امید داشته باشند تا با گرافیک فنی بسیار خوب مواجه شوند. یک هفته قبل از عرضه مشخص شد که Gotham Knights روی کنسول‌های نسل جدید صرفا با 30 فریم در ثانیه اجرا می‌شود. سازندگان بهانه‌های عجیبی برای نبود تنظیمات گرافیکی به اشتراک گذاشتند. تجربه Gotham Knights روی کنسول‌های نسل جدید چندان مناسب نیست. این اثر به ندرت می‌تواند فریم خود را روی عدد 30 ثابت نگاه داشته و در بسیاری از بخش‌های بازی گیمر باید به فریم پایین‌تر بسنده کند. در بعضی صحنه‌های شلوغ، میزان فریم بازی حتی به پایین تر از 25 نیز می‌رسد. این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از بازی‌های بزرگ این روزها از میزان فریم‌های بالاتر همانند 60 با تنظیمات متفاوت در بازی‌های خود پشتیبانی می‌کنند.

باید گفت که Gotham Knight نمی‌تواند انتظار گیمر‌ها به خصوص هواداران دنیای بتمن را برطرف کند. داستانی نسبتا خوب با روایتی مناسب، قربانی گیم‌پلی خسته کننده و کند، گرافیک نه چندان مناسب و مشکلات فنی شده است. بازی Gotham Knights نتوانست به خوبی از پتانسیل موجود استفاده کند و تقریبا در تمامی زمینه‌ها ضعیف‌تر از سه‌گانه آرکام ظاهر می‌شود.

The post بررسی بازی Gotham Knights appeared first on بازی سنتر.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!