تتر (Tether) با واحد اختصاری USDT، نوعی ارز دیجیتال است که قیمت آن همواره ثابت است. ارزش هر واحد تتر برابر با ۱ دلار آمریکا است. تتر یکی از استیبل کوینهای (Stable Coin) بازار ارز دیجیتال است. نکتهای که استیبل کوینها را نسبتبه سایر ارزهای دیجیتال متمایز میکند، برخورداری از پشتوانه کالا و داراییهای دیگر است. قیمت استیبل کوینها همواره به ارزش داراییهای پشتوانه آنها بستگی دارد.
جز تتر، تعداد زیادی استیبل کوین دیگر با پشتوانه دلار آمریکا به بازار ارز دیجیتال عرضه شدهاند، اما تا به حال USDT بهترین عملکرد را در میان استیبل کوینها از خود نشان داده است. تتر پس از بیتکوین، اتریوم و ریپل (XRP)، رده چهارم بازار ارز دیجیتال را از آن خود کرده است.
حال که با تتر آشنا شدید، بد نیست با کاربردهای آن نیز آشنا شوید.
کاربردهای اصلی تتر کداماند؟
استیبل کوین تتر دو کاربرد اصلی دارد. تتر مانند پناهی امن برای کاربران دنیای ارز دیجیتال است. بهاینصورت که هرگاه بازار با نوسانات شدید مواجه شد، کاربران میتوانند دارایی خود را به تتر تبدیل کنند و از نوسانات بازار و سقوط ارزش دارایی خود در امان باشند.
مثلاً تصور کنید یک واحد بیتکوین را با قیمت 000,5 دلار خریدهاید. پس از مدتی قیمت آن به 000,8 دلار میرسد. در چنین شرایطی بهراحتی میتوانید بیتکوینهای خود را به تتر تبدیل کنید و 000,8 واحد USDT ذخیره کنید. آنوقت اگر قیمت بیتکوین با اصلاح روبهرو شود، ارزش دارایی شما حفظ شده است و میتوانید بیتکوین را دوباره با قیمتی پایینتر خریداری کنید.
یکی دیگر از کاربردهای تتر، انتقال آسان دلار به کیف پولها و صرافیها است. پس از خرید تتر از (تبدیل)، آن را بهراحتی میتوانید در کامپیوتر یا گوشی خود ازطریق کیف پولهای دیجیتال ذخیره کنید. حتماً دیدهاید که ارسال یک ایمیل چقدر طول میکشد. ارسال و دریافت تتر با سرعت ارسال یک ایمیل انجام میشود. همین کاربردها تتر را در میان کاربران به یک ارز دیجیتال محبوب تبدیل کردهاند.
تتر چگونه ایجاد شد؟
در سال ۲۰۱۵، توکنهای دلار تتر (USDT) و یورو تتر (EURT) به بازار عرضه شدند. ترکیب ارزهای فیات و رمز ارزها در این آلت کوینهای جدید شکل مبادلات را برای همیشه دگرگون کرد. عموم مردم باور داشتند که بانک مرکزی آمریکا یا یک نهاد متمرکز دیگر تتر را پشتیبانی میکند؛ اما پس از مدتی کاشف بهعمل آمد که تتر به هیچ دولت و حکومتی وابسته نیست و کاملاً مستقل عمل میکند.
جالب است بدانید که بیشتر صرافیهای مطرح جهان مانند Binance، Bitfinex، Bittrex و Poloniex از تتر پشتیبانی میکنند. علاوهبراین، تتر در صرافیهای ارز دیجیتال یکی از رمز ارزهای محبوب کاربران بهشمار میرود.
آیا میدانستید بیش از یک نوع تتر وجود دارد؟ در ادامه به معرفی انواع تتر میپردازیم.
در بازار چند نوع تتر وجود دارد؟
توکنهای تتر به سه نوع بلاکچین مختلف متصل میشوند. بنابراین، سه نوع تتر وجود دارد. البته درعمل هر سه نوع تتر یکی هستند، اما اگر بخواهید از USDT استفاده کنید باید بتوانید تشخیص دهید که از چه نوع تتر استفاده میکنید. سادهترین روش برای تشخیص نوع تتر، بررسی آدرس کیف پول تتر است.
نوع اول تتر از بلاکچین بیتکوین استفاده میکند و Omni Layer USDT نام دارد. همچنین بلاکچین این نوع تتر Bitcoin Omnilayer است. توجه داشته باشید که معمولاً آدرس کیف پول دیجیتال این نوع تتر با عبارتهای «۱»، «۳» و «bc۱» شروع میشود.
نوع دوم تتر از بلاکچین اتریوم با الگوی ERC-20 استفاده میکند و eUSDT نام دارد. آدرس کیف پول دیجیتال این نوع تتر با عبارت «۰ x» آغاز میشود.
سومین نوع تتر از بلاکچین ارز دیجیتال ترون (TRON) با الگوی TRC-20 استفاده میکند و TRC-20 USDT نام دارد. این نکته را درنظر داشته باشید که آدرس کیف پول دیجیتال این نوع تتر با عبارت «TX» شروع میشود.
آیا تتر یک استیبل کوین امن است؟
مسئله آن است که دلار آمریکا از کل تترهای موجود در بازار ارز دیجیتال پشتیبانی نمیکند؛ یعنی تعداد تترهایی که درگردشاند کمی از دارایی دلاری شرکت تتر لیمیتد (Tether Limited) بیشتر است. این موضوع به ماجرای شرکت تتر لیمیتد و پلتفرم معاملاتی بیت فاینکس (Bitfinex) مربوط میشود.
جالب است بدانید که تعدادی از مدیران تتر لیمیتد، مدیریت بیت فاینکس را نیز برعهده دارند. بیتفاینکس قبلاً برای بخشی از خدمات پرداخت خود از یک تأمینکننده دیگر به نام Crypto Capital Corp استفاده میکرد. این شرکت که مسئولیت پرداختها را برعهده داشت، بخش زیادی از داراییهای بیتفاینکس را در دست داشت.
سال ۲۰۱۸، نزدیکبه ۸۵۱ میلیون دلار از داراییهای بیت فاینکس که در اختیار شرکت Crypto Capital Corp بود، بهدلیل درگیریهای حقوقی با چند کشور مختلف، از سوی دادگاهی در نیویورک مسدود شد.
کدام نوع تتر بهتر است؟
اولین USDT که USDT-Omni نام دارد، مبتنیبر شبکه بیتکوین ایجاد شد. بهدلیل کارمزد بالای تراکنشها، هزینه انتقال این نوع دلار تتر نسبتاً بالا است. برای کاهش هزینه کارمزد، USDT ERC-20 مبتنیبر اتریوم ساخته شد که در آن هزینه کارمزد بسیار پایینتر و از طرفی دیگر سرعت انتقال بسیار بالاتر است. در حال حاضر بیشتر کیف پولهای دیجیتال و صرافیهای آنلاین از این نوع تتر استفاده میکنند.
USDT-TRON نوعی دیگر از تتر است که بسیار سریعتر و بدون هزینه انتقال است. البته تمامی کیف پولها و بازارها از این نوع تتر پشتیبانی نمیکنند. نوع دیگر تتر USDT-EOS نام دارد که هنوز بهصورت عمومی بهکار نمیرود.
پشتوانه تتر چیست؟
ازآنجاییکه ارزش استیبل کوین تتر با ارزهای دلار و یورو برابر است، توسعهدهندگان تتر در ابتدا ادعا میکردند که تتر بهطور کامل از سوی بانک مرکزی آمریکا پشتیبانی میشود و پشتوانه آن دلار آمریکا است. اما بعدها که ماهیت و کاربرد تتر مشخص شد، وبسایتهای خبری دنیای ارز دیجیتال اعلام کردند که تتر هیچ ربطی به دلار یا یورو ندارد و ازطرف هیچ دولتی پشتیبانی نمیشود.
توسعهدهندگان ارز دیجیتال تتر قبلاً تأکید داشتند که تتر از سوی دلار آمریکا پشتیبانی میشود. اما امروز شاهد آن هستیم که بنیاد تتر وبسایت خود را بهروزرسانی کرده است تا درصورت نیاز، ذخایر خود را شفافسازی کند. این بهروزرسانی کوچک نشاندهنده آن است که تتر (USDT) کاملاً از سوی دلار آمریکا پشتیبانی نمیشود. همین امر باعث شد تا بسیاری از کاربران این شرکت را موردانتقاد قرار دهند.
حال که با تاریخچه، کاربردها و ماهیت تتر آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که کیف پولهای دیجیتالی که از تتر پشتیبانی میکنند را معرفی کنیم.
انواع کیف پولهای مناسب تتر
کیفپول تراست والت (Trust Wallet)
این کیف پول مخصوص گوشی طراحی شده است و برای استخراج تتر نیز بسیار مناسب است. همچنین رابط کاربری آن بسیار راحت و ساده است.
کیف پول کوینومی (Coinomi)
یکی از جامعترین و کاملترین کیف پولهای دیجیتال موجود در بازار ارزهای دیجیتال، کیف پول کوینومی است. این کیف پول دیجیتال از تتر پشتیبانی میکند.
کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)
توجه داشته باشید که اتمیک والت هم برای گوشی و هم برای کامپیوتر طراحی شده است و بسیاری از رمز ارزها را پشتیبانی میکند.
کیف پول سختافزاری لجر نانو (Ledger Nano)
لجر نانو یکی از ایمنترین کیف پولهای سختافزاری جهان بهشمار میرود. این کیف پول سختافزاری در چند مدل مختلف عرضه شده است.
کیف پول ترزور (Trezor)
کیف پول ترزور امکان انجام تراکنشها را بهصورت آفلاین فراهم کرده است. این کیف پول از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است.
کیف پول اصلی تتر (Tether USDT Wallet)
با ثبت حساب کاربری در سایت تتر میتوانید کیف پول تتر را خریداری کنید. البته بهدلیل تحریمها نمیتوان از این کیف پول استفاده کرد.
هشدار! این مطلب صرفا جهت آشنایی مخاطب گرامی با این کسبوکار منتشر شده است و بازیسنتر هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
The post تتر چیست؟ appeared first on بازی سنتر.