بررسی بازی Bayonetta 3


فرنچایز Bayonetta از آن مجموعه‌هایی است که همیشه روند صعودی داشته و هیچ‌گاه نسخه ضعیفی از آن را ندیده‌ایم. نخستین شماره از این مجموعه در سال ۲۰۰۹ توسط Platinum Games ساخته شد و شرکت سگا وظیفه انتشار آن را بر عهده گرفت؛ هرچند که پس از مدتی، نینتندو تصمیم به خرید این فرنچایز گرفت و نسخه دوم این سری تبدیل به یکی از بازی‌های انحصاری کنسول Wii U شد. در حال حاضر هم قسمت سوم در اختیار کاربران قرار گرفته و این سه‌گانه دوست داشتنی به صورت کامل روی کنسول نینتندو سوییچ وجود دارد.
شروع بازی Bayonetta 3 در تایم‌لاین متفاوتی رخ می‌دهد، بایونتا مشغول مبارزه با موجودی است که سعی دارد جهان‌های موازی را نابود کند و تمام واقعیت را به کنترل خود در بیاورد. درست قبل از شکست، بایونتا با شخصیت جدیدی به نام ویولا آشنا می‌شود که در ادامه کنترل او را به دست خواهید گرفت. ویولا به جهان دیگری سفر می‌کند تا به بایونتا درباره تایملاین جدید هشدار بدهد و همین اتفاق به ظاهر ساده، جرقه داستان نسخه جدید را می‌زند.

برخلاف داستان سرایی دو نسخه پیشین که کاملا به یکدیگر مرتبط بودند، روایت داستان Bayonetta 3 کاملا مستقل به نظر می‌رسد؛ هرچند که بازیکنان باید با شخصیت‌ها و روابط‌ آن‌ها با یکدیگر آشنا باشند.
در ابتدا ممکن است گیم‌پلی نسخه جدید بایونتا کاملا شبیه به دو نسخه گذشته به نظر برسد اما واقعیت چیز دیگری است. مطابق معمول، وارد یک مرحله جدید می‌شوید، دشمن‌ها را از پا در می‌آورید تا در بازی پیشرفت کنید و تا این‌جای کار، همه چیز مانند قبل است؛ ولی Bayonetta 3 پا را فراتر از دو نسخه گذشته می‌گذارد. در این نسخه شاهد مراحل فرعی بیشتر و گسترده‌تر شدن گیم‌پلی بازی و همچنین امکان شخصی سازی و ترکیب حرکات و کمبو‌های مختلف کاراکتر، خواهید بود و حالا همه چیز به شما بستگی دارد که می‌خواهید به چه شکل مبارزات را پیش ببرید. کمبوها و حرکات بایونتا به شکل اعجاب آوری زیاد شده و می‌توانید با شخصی سازی کاراکتر، ترکیب ضربات و ترتیب آن‌ها را به طور کامل تغییر دهید. حالا از بین بردن شیاطین لذت بخش‌تر از گذشته شده و دست شما برای اجرای ضربات مختلف بازتر است.

درست مانند نسخه گذشته، بازی امکانات مختلفی مانند مشت، لگد و سلاح را برای حمله به دشمانان در اختیارتان می‌گذارد، اما در Bayonetta 3 قابلیت جدیدی به بازی اضافه شده است که در آن می‌توانید یک دشمن را به عنوان همراه خود در مبارزات احضار کنید و در زمان محدود مشخص شده، آن را در اختیار بگیرید و دشمنان را از پای در بیاورید؛ هر چند که در صورت تمام شدن زمان و یا کشته شدن شیطان احضار شده، دیگر کاری نمی‌توانید برایش انجام دهید و کنترل آن از دست شما خارج می‌شود. برای تمامی شیاطین، مکانیکی به نام خشم طراحی شده است که اگر بازیکنان چندین بار از یک شیطان به خصوص استفاده کنند و آن را در هیاهوی جنگ از دست بدهند، میزان خشم او افزایش می‌یابد و با پر شدن نوار مربوط به آن، شیطان قرمز شده و از کنترل بایونتا خارج می‌شود و به او حمله می‌کند. در این شرایط شما هیچ کنترلی روی شیطان مورد نظر ندارید که این موضوع استفاده از آن را به امری خطرناک تبدیل می‌کند. علاوه بر شیاطینی که در مبارزه به شما کمک می‌کنند، بازی سلاح‌های متنوعی را که قابلیت شخصی سازی دارند، در اختیارتان می‌گذارد که باعث هرچه سرگرم کننده‌تر شدن بازی می‌شود.

برخلاف دو نسخه گذشته، حالا در Bayonetta 3 سلاح‌ها تنها به دست و پاهای شخصیت اصلی متصل نیستند، بلکه به لطف مکانیک جدیدی که سازندگان طراحی کرده‌اند، به شکل مجموعه‌ای از کمبوها و به همراه شیاطین مختلف مانند پروانه، عنکبوت، ربات عروسکی و یا یک شیطان غول‌پیکر به شکل قطار در دسترس قرار می‌گیرند.
مبارزه با باس‌ فایت‌های بسیار بزرگ که در قالب هیولاهای عجیب و غریب هستند، از ارکان اصلی سری بایونتا بوده‌اند که در این نسخه طراحی آن‌ها به اوج خود رسیده. ضربات تمام کننده که به شکل سینماتیک اجرا می‌شوند، کماکان در بازی حضور دارند و مشخص نیست که قوه تخیل اعضای استودیوی Platinum Games در کدام نقطه به اتمام می‌رسد.

همان‌طور که قبلا گفته شد، گاهی اوقات کنترل شخصیت دیگری هم به شما سپرده می‌شود که در این مراحل، روند گیم‌پلی تا حدودی تغییر می‌کند. به عنوان مثال در زمانی که کنترل شخصیت جین را در اختیار دارید، تغییراتی در ساختار مراحل رخ می‌دهد و باید در مراحل دو و نیم بعدی، به شکل مخفیانه دشمنان را از بین ببرید. جین می‌تواند برای پیش بردن مرحله از دریچه‌های هوا استفاده کند و بین طبقات مختلف جابه جا شود و یا دشمنان را گیج و سردرگم کند تا به درب خروجی برسد. این تغییرات سبک در یک بازی هک اند اسلش کاملا دور از انتظار است، هرچند که تمامی این تغییرات در نهایت به نفع Bayonetta 3 تمام شده.
درست مانند نسخه‌های گذشته‌، 3 Bayonetta دارای چندین واحد پولی درون بازی است که با کشتن دشمنان، حل معما‌ها و پیشرفت در بازی قابل دریافت خواهد بود. شما می‌توانید بین مراحل بازی به فروشگاه سر بزنید و یا در طول انجام ماموریت، با پیدا کردن یک گرامافون به فروشگاه دسترسی پیدا کنید. فروشگاه گزینه‌های زیادی را برای گسترش دادن سبک بازی کردن در اختیارتان می‌گذارد. می‌توانید موارد مختلفی مانند معجون‌های سلامتی، معجون‌های افزایش قدرت حمله، مقاومت در برار آسیب حمله دشمنان و موارد دیگر را از فروشگاه خریداری کنید. همچنین برای باز کردن مجموعه‌های کمبوی جدید برای هر سلاح و احضار شیاطین مختلف باید به فروشگاه بروید و با فروشنده معروف سری یعنی Rodin ملاقات کنید. به رُدَن اشاره شد، بد نیست بگوییم که او باز هم به عنوان یک باس مخفی در بازی حضور دارد و این بار سازندگان پا را فراتر از قبل گذاشته‌اند و دشوارترین باس فایت تمام دوران Platinum Games را طراحی کرده‌اند.


بازی به شما اجازه می‌دهد تا روی دشمنانتان قفل کنید که باعث هرچه لذت بخش‌تر شدن مبارزات و نابود کردن دشمنان با کمبو‌های مختلف بازی می‌شود. با این حال شاید بهتر باشد که در برخی مراحل از این قابلیت بازی استفاده نکنید زیرا این حرکت باعث خارج شدن دوربین بازی از صفحه و یا گیر کردن آن می‌شود. در این هنگام شما قادر به دیدن هیچ چیزی در بازی نیستید که ممکن است به قیمت شکست خوردنتان تمام شود. از طرف دیگر ارائه بصری Bayonetta 3 فوق‌العاده است و هر محیط بازی حس و حال خوبی به شما منتقل می‌کند. به این موارد هم باید فریم ریت پایدار که روی عدد ۶۰ قفل شده، اشاره کرد؛ موردی که پیاده سازی آن روی کنسول نینتندو سوییچ چندان کار راحتی نیست.

در نهایت باید گفت که Bayonetta 3 یکی از بهترین بازی‌های اکشن هک اند اسلش سال‌های اخیر است که به واسطه وجود لحظات زیاد کمدی خود، معجونی عجیب و غریب را به خورد مخاطب می‌دهد. به تمامی موارد بالا موسیقی با ضرب آهنگ بالا را اضافه کنید تا دیگر شک و شبهه‌ای برای تهیه این عنوان ارزشمند وجود نداشته باشد.

The post بررسی بازی Bayonetta 3 appeared first on بازی سنتر.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!